22.06.10

Jaaniko, Jaaniko...

Jaanituli koos jaanilaulude -mängude, söögi-joogiga...

Ja ikka koos vanema ja noorema generatsiooniga. Terve oma küla ja ka teise küla rahvast oli kokku tulnud, et aasta kõige tähtsamat suvepüha tähistada.
Algul oli nagu plaanis, et meil emaga on oma jaaniülesanne - lapsi jälgida kuid kujunes kuidagi nii, et ikka ma olin võistluste kohtunik ja ema koos Eeroga olid need kes põnnide järele vaatasid.

Virve jaanikorraldajana viis läbi huvitavaid mänge ja kõik sujus ladusalt. Nalja sai palju ja rõõmsad tujud olid kõigil.
Mõõdeti ära ka kõige suurema kõhuga mees ja selle tiitli sai endale meie paps. Ta meil ikka päris kõhukas.

Jõudu näitasid mehed õllekasti tõstmises ja naised 6 l. veini tõstmises. Võidunumbrid olid meestel 1,6 minutit ja naistel 2,1 minutit. Tublimad said ka ülestõstetud kraami endale.
Toimus ka köievedu ja sel aastal suutsid meie küla mehed näidata oma tugevust ja naabriküla meestele ära teha. Küll nad olid selle üle uhked.
Palju oli ka osavusmänge. Osalejaid oli väga palju ja selle tõttu jäime hiljemaks tule süütamisega. Kuid öeldakse ju, et parem hilja kui mitte kunagi ning tuli süüdati ja vägev ta ka oli.
Tüdrukud nägid ära jaanitule, said veel kaua ringi joosta ja alles kell 01.00 sai nad autosse tudule pandud. Voodi oli neil ikka mõnus, seal oleks isegi maganud. Kui kell hakkas saama 03.00 istusin rooli ja sõitsin pliksidega Nõiale. Üles ärkasid nad alles hommikul oma voodis. Emili silm oli lahti juba enne kaheksat ning muidugi arvas ta, et emme võiks ju üles ärgata. Nii et minu magamine jäi ikka väga lühikeseks. :)
Pildid lisan juurde järgmine nädal, sest see ju nii minu moodi, et osa videojuhtmeid koju unustasin.
Nüüd ka pildid juures. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar